Portada‎ > ‎Contribucions‎ > ‎

C/2014 Q2 (Lovejoy), el cometa del Nadal

30 de des. 2014, 12:14 publicada per Diego Rodríguez   [ actualitzat el 1 de gen. 2015, 11:54 ]
Aquesta imatge del cometa C/2014 Q2 (Lovejoy) va ser presa pel nostre company seguidor de cometes, Esteve Cortés, la nit del 28 de desembre des del nostre observatori del carrer Bonaire.

La imatge fou obtinguda a partir de moltes preses individuals, que després foren apilades i ajuntades en una sola que mostra molts detalls de la coma i la cua del cometa. Per fer imatges com aquesta s’ha de lluitar contra la claror nocturna del nostre paisatge urbà, especialment per la presència de l'intensa il·luminació nadalenca del campanar de basílica de Santa Maria. Tot i això, es poden apreciar clarament detalls de la seva cua bifurcada. També es va reportar la seva posició al Minor Planet Center, l'organisme internacional encarregat d’enregistrar la posició de tots els objectes menors del Sistema Solar. 

El moment del seu pas pel periheli tindrà lloc el proper 30 de gener, i la seva màxima aproximació a la Terra es produirà entre el 7 i el 8 de gener. Però quan podrem gaudir de la seva màxima brillantor serà entre el 10 i 12 de gener. A més, degut a que la seva òrbita es perpendicular a la nostra, el podrem anar seguint els propers mesos sense la pèrdua de contacte que es produeix en passar per darrera del sol. Us recordem que esteu convidats a participar a la sortida que tenim programada el dissabte 10 de gener per observar aquest notable objecte des de l’ermita de Santa Barbara, propera al massís del Montseny, lluny de les llums de la ciutat, i sempre que el temps ho permeti.

Us recordem que sou convidats a participar a la sortida que tenim programa el mes de gener per observar aquest notable objecte des de Santa Barbara, al costat del Montseny i lluny de les llums de la ciutat, i sempre que el temps ho permeti.