Portada‎ > ‎Activitats‎ > ‎

El cel d'en Christian

15 de gen. 2015, 6:09 publicada per Diego Rodríguez   [ actualitzat el 17 de febr. 2015, 9:22 ]
El nostre amic badaloní Christian Grebenbaur ens ha enviat aquestes dues imatges fetes durant les sortides que Cosmos organitza periòdicament per gaudir del cel nocturn lluny de la ciutat. 

A la fotografia, podeu veure en Christian posant el seu telescopi en estació a l'ermita de Santa Bàrbara. Es tracta d'una operació molt important per tal d'aconseguir la màxima qualitat a les imatges, encara que el treball no s'acaba aquí: encara resten moltes hores de treball, no només portant i muntant equip i prenen les imatges al camp, sinó també més tard, davant l'ordinador, per tal d'apropar la bellesa del cel a tots nosaltres.

A l'esquerra es visible el tub del nostre telescopi Galileu, un Dobson de 43,18 centímetres de diàmetre que va ser utilitzat per fer observacions visuals.

Us animem a remetre'ns també les vostres imatges per compartir-les amb tots nosaltres!
A la sortida que Cosmos va fer el passat mes de maig a La Garrotxa, Christian va obtenir una panoràmica del Triplet del Lleó on es poden apreciar de esquerra a dreta les galàxies M 66, M 65 i NGC 3628. També es visible molt més propera a nosaltres la estrella HIP 55262 de magnitud 7,1.

Aquesta imatge, d'una amplada equivalent a dues vegades el diàmetre aparent de la Lluna, va ser obtinguda apilant 9 imatges amb filtre de luminància, 5 vermell, 5 verd i 5 blau, de 5 minuts cadascuna.
La Nebulosa del Cap de Cavall, tambè coneguda com Barnard 33, va ser fotografiat pel Christian el passat dissabte, 10 de gener a la sortida a Santa Bàrbara. La podeu veure envoltada per la nebulosa de emissió IC434 i a la seva esquerra la neulosa de reflexió NGC2023.

Per fer aquesta foto, Christian va prendre 7 imatges de luminància i 5 de colors amb el seu telescopi Lacerta Newton i una càmera Luna-QHY9 en grups de 2 píxels (binning). El apilat d'imatges i el processament s'han fet amb Fitswork, i la reducció de soroll amb NeatImage.


El cometa C/2014 Q2 (Lovejoy) tambè va ser fotografiat pel Christian el passat dissabte, 10 de gener a la sortida a Santa Bàrbara apilant 72 imatges de 30 segons cadascuna amb el seu telescopi Lacerta Newton amb una càmera Luna-QHY9 i agrupant els píxels en grups de quatre per tenir més sensibilitat (binning).