Portada‎ > ‎Activitats‎ > ‎

Exposició El Cosmos se hizo arte a Mataró

14 d’abr. 2022, 5:02 publicada per Diego Rodríguez   [ actualitzat el 5 de maig 2022, 9:08 ]

Cosmos Mataró s'enorgulleix a presentar la exposició El Cosmos se hizo arte de la artista JuliaArt, que recull per primera vegada a Mataró una mostra de les seves obres.

Després d'un recorregut que les ha portat dels parcs astronòmics del Montsec i Albanyà fins a Puerto de Santa Maria, Rota i Xerès de la Frontera, un total de 22 obres arriben a la sala de l'Associació Sant Lluc per l'art on es podran veure des del 6 de maig durant setze dies.

Aquesta vallesana va començar a pintar al 2008, fent servir totes les gammes de colors, llums, ombres, perspectives i possibilitats que li oferien els pinzells. El 2015 va pintar un cel fosc ple de petites esferes lluminoses que simulaven les estrelles, i es va començar a interessar per l'astronomia; va buscar astrofotografies de nebuloses, estrelles, galàxies, etc. treient informació dels observatoris, treballs de recerca i institucions com ara la NASA. El 2019 va participar en un gran projecte per al planetari i el Museu de Ciències Naturals de Granollers, pintant una Lluna plena de més de 2 metres i la nostra galàxia, també en gran format. Aquestes obres estan realitzades amb pintura fluorescent que s'il·lumina amb llum ultraviolada a la foscor del planetari. A més, ha estat galardonada a The Art of Planetary Science 2020: A Virtual Odyssey de la Universitat d'Arizona.

Actualment treballa en dos nous projectes: un de 14 quadres del planeta Júpiter i un altre de 12 pintures sobre nebuloses. Ha participat al concurs de l'Agència Espacial Europea (ESA) per a disseny artístic per a la missió CHEOPS, ha realitzat diverses exposicions, articles de premsa, revista Astronomía, entrevistes de ràdio i televisió, etc.

Consulteu el nostre calendari per conèixer properes activitats.

Fitxa d'activitat

Exposició El Cosmos se hizo arte
organitza
Cosmos Mataró i Associació Sant Lluc per l'Art 
Sala d'Exposicions Sant Lluc / Casal de la Nova Aliança
Bonaire, 25 baixos, Mataró
Telèfon: +34 629751771
info@cosmosmataro.org
Del 6 al 29 de maig 2022
dijous a divendres de 18:30 a 20:30 h
diumenges d'11:30 a 13:30 h

Activitat gratuïta.