Portada‎ > ‎Activitats‎ > ‎

Exposició: Estels, ermites i esglesioles del Montnegre i el Corredor

7 d’oct. 2016, 10:43 publicada per Diego Rodríguez   [ actualitzat el 7 d’oct. 2016, 11:27 ]

L’arquitectura religiosa del Parc Montnegre i Corredor sota les estrelles, a Can Boet

El Centre de Documentació del Parc del Montnegre i el Corredor a Mataró, del Centre de patrimoni arqueològic i natural de la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, instal·lat a Can Boet de Mataró, exposa a partir de dissabte 8 d’octubre «Estels, ermites i esglesioles del Montnegre i el Corredor». Aquest treball fotogràfic de Mariano Pagès recull l'arquitectura religiosa del Parc del Montnegre i Corredor, fent un recorregut nocturn per 14 termes municipals entre les comarques del Maresme, el Vallès Oriental i la Selva.

És una obra estètica i visual, on el patrimoni és el protagonista i els estels el fil conductor. Totes les fotografies han estat realitzades durant la nit, sovint en condicions de foscor total. Des d’una perspectiva artística creativa s’interactua amb el paisatge, l’arquitectura i el llegat cultural dels antics pobladors de la Serralada. L’exposició que es podrà veure fins al 30 d’octubre tindrà tres activitats complementàries.

El 15 d’octubre a les 18 h el mateix Mariano Pagès oferirà una visita guiada a la mostra i una xerrada sobre les tècniques del seu treball.

El 29 d’octubre de 17 a 21 h es farà el curs «Fotografia de paisatge nocturn» dirigit a aquelles persones interessades a aconseguir les millors fotografies nocturnes de paisatge. Amb aquest fi, Miquel Jover impartirà una sessió teòrica a Can Boet i una sessió pràctica al Santuari del Corredor. Aquest curs és gratuït però cal inscripció prèvia a la Direcció de Cultura.

Activitat relacionada

Cosmos Mataró tancarà aquestes activitats amb una activitat familiar d’observació de constel·lacions el dia 30 d’octubre de 20 a 21 hores. Cal inscripció prèvia al telèfon 93 741 29 30 (horari d'inscripcions: de dilluns a divendres de 9 a 14 hores).