Portada‎ > ‎Activitats‎ > ‎

La nostra web canviarà d'aspecte. Vols imaginar la nova?

7 de març 2022, 1:03 publicada per Diego Rodríguez   [ actualitzat el 8 de març 2022, 0:28 ]

Cosmos migra i canvia de disseny la seva web, una eina vital per a la seva comunicació i presencia pública. Vols ser part d'aquest repte?

Cosmos va començar la seva reordenació informàtica el 29 de desembre del 2014 amb l'adopció de G Suite de Google per a la gestió centralitzada de totes les eines informàtiques que feien servir aleshores: Correu electrònic, transmissió de vídeo, videoconferència i col·laboració remota, eines ofimàtiques i emmagatzematge al núvol, plana web i moltes més. Cosmos ja disposava del domini cosmosmataro.org des del 24 de setembre de 2011, i uns anys abans, el 13 de novembre del 2009, havia inaugurat la plana web amb una petita ressenya anomenada "Sortida pel Pont de la Constitució 2009"! 

Des d'aleshores, els diferents productes integrats al nostre servei G Suite han gestionat milers de correus i documents per als deu usuaris registrats al nostre domini, i s'han publicat més de 436 entrades a la web amb notícies i informacions d'interès per als nostres socis i amics, convertint-se de fet en la referència de la nostra activitat pública, i connectant molts dels nostres serveis, com ara el calendari o vistes interactives del cel. A més, Cosmos va poder gaudir de la versió gratuïta de G Suite des d'un bon principi, de manera que el cost per a la nostra entitat d'aquesta magnífica infraestructura informàtica ha sigut només el lloguer del domini: Uns deu euros a l'any!

L'evolució normal dels productes informàtics de Google, però, ha representat dos reptes: La desaparició de G Suite y Google Sites, substituïts per Google Workplace i New Google Sites, respectivament. Amb la desaparició de G Suite la nostra entitat s'arriscava a perdre la gratuïtat dels serveis que anem fent servir des de 2014, havent d'escollir entre un considerable perjudici econòmic o bé una pèrdua de funcionalitats. És per això que la nostra entitat va decidir demanar la seva consideració com a entitat sense ànim de lucre, mitjançant un certificat emès per l'empresa TechSoup, designada per Google per a aquest tràmit. En aconseguir aquest certificat el febrer del 2022, la nostra entitat no només ha pogut migrar al nou servei Google Workplace for Non Profits totalment gratuït, sinó que ho ha fet a més amb un important augment dels serveis i capacitats al nostre abast, incloent-hi la possibilitat de gestionar un nombre il·limitat de comptes amb molt més espai d'emmagatzematge. 

Pel que fa al canvi encara pendent de Google Sites per New Google Sites, que havia d'haver-se produït a l'estiu del 2021, constatem un problema una mica a més gran: La desaparició de la plantilla Announcements, que ens ha permet mantenir actualitzada la web tots aquests anys amb relativa facilitat. Tot i que Google anuncia molts avantatges al nou servei i la migració automàtica dels continguts de la web antiga, no hi ha una solució entre les eines del sistema actual per a la manca d'un sistema de blogging, i haurem d'explorar la gestió manual de les noves entrades per continuar permetent als usuaris veure en la primera pàgina les novetats de la nostra entitat. Aquest procés té a més unes noves dates límit que ens ha comunitat Google fa uns dies: 
  • A partir del 1 de diciembre del 2021, los usuarios de tus dominios cosmosmataro.org no podrán editar los sitios de la versión clásica de Sites que aún tengan. 
  • A partir del 1 de enero del 2022, no se podrán ver los sitios de la versión clásica de Sites, a menos que se conviertan a la versión nueva. 
Per tot això, comencem un procés de disseny i migració a la nova web a la plataforma New Google Sites. Si vols col·laborar, et donarem la benvinguda i la formació bàsica perquè puguis ser part d'aquest repte que conformarà l'aspecte de la nostra entitat als anys vinents. 

 Contacta'ns i imagina amb nosaltres com lluirà la nova web de Cosmos Mataró!