Portada‎ > ‎Activitats‎ > ‎

Nova llar per al nostre Galileu

3 de març 2022, 1:12 publicada per Diego Rodríguez   [ actualitzat el 3 de març 2022, 4:05 ]

De esquerra a dreta, Diego Rodríguez, Chema Llenas i Luis Rubio devant del Galileu ja al seu nou emplaçament.
La cúpula principal conté un telescopi de mig metre de diàmetre, aquí amb l'edifici annexe.
De esquerra a dreta, Albert Borràs, Albert Rosich i Chema Llenos (Parc Astroómic de Pujalt), Diego Rodríguez (Cosmos) i Luis Rubio (Cosmos/Sertecrub).

El nostre estimat telescopi Galileu troba per fi una llar d'on veure les estrelles... i a prop de Mataró!

Cosmos Mataró va adquirir fa uns quants anys un telescopi de tipus Dobson amb la intenció de fer-lo servir per a observacions visuals a les seves sortides. La seva gran apertura el fa especialment recomanable per a cels molt foscos. El seu pes i dimensions han limitat molt però les oportunitats per utilitzar les seves capacitats.

És per això que hem signat un conveni amb la Fundació Ernest Guille i Moliné, propietària del Parc Astronòmic de Pujalt, per encomanar-los el pupil·latge del nostre telescopi a les seves magnífiques instal·lacions fins al 31 de desembre del 2025, prorrogable. Aquest conveni, que manté la propietat del telescopi per a Cosmos, no sols ha de permetre el seu ús per part de totes dues institucions, sinó que ben segur fomentarà les nostres relacions, posant a disposició dels socis de Cosmos l'oportunitat de fer servir també les instal·lacions del parc astronòmic de Pujalt, a poc més d'hora i mitja en cotxe des de Mataró.


El nostre Galileu

El telescopi Galileu és un reflector tipus Dobson de la marca Meade, model LightBridge, de 16 polsades, equivalents a 406mm, i una distància focal de 1.829 mm, f/4.5, A més, compte amb un sistema de seguiment motoritzat JMI model TNT (Train-and-Track), que permet fer seguiments altazimutals de fins a 10 minuts.