Portada‎ > ‎Activitats‎ > ‎

Sessió fotográfica La Lluna al Castell de Burriac

16 d’abr. 2022, 1:36 publicada per Diego Rodríguez   [ actualitzat el 16 d’abr. 2022, 3:53 ]

Aquesta imatge presa el 16 d'abril del 2022 mostra la Torre de l'homenatge del castell de Burriac sobre els Montes Apeninus, amb el pal de la bandera cobrint tot el Mare Humorum, d'uns 450 quilòmetres de diàmetre. Foto, Alicia Barquiel.
El turó de Burriac es perfila a la matinada sota la llum lunar. Foto, Mark Bret.
Marc Bret i Alicia Barquiel fotografiant la sortida de sol, poc desprès de la posta de lluna. Foto, Diego Rodríguez.

El castell de Burriac domina des de la alçada tot el Maresme. La seva silueta retallada davant la lluna s'ha convertit en una imatge molt evocadora y representativa de Mataró, i també en un bon motiu per llevar-se d'hora!

Aquest matí, la nostra companya Alicia Barquiel i el nostre expert en paisatgisme extrem, Mark Bret, ens han convidat a ser testimonis del resultat de la planificació que han fet per aprofitar la sortida de la lluna plena sobre Burriac, a 3,6 quilòmetres de distància des dels jardins que voregen la ronda Ramon Turró. 

El Castell de Burriac es troba dalt del turó que hi ha entre Cabrera i Argentona. Construït al segle XI, i altrament dit de Sant Vicenç al segle XV, arribà a mans de Pere Joan Ferrer i Destorrent, militar i senyor del Maresme. Durant la guerra de Successió al segle XVIII acabà totalment enrunat.

Consulteu el nostre calendari per conèixer properes activitats.