Portada‎ > ‎Activitats‎ > ‎

Taller de Realitat Virtual: Benvinguts al Cosmos

6 de set. 2015, 11:48 publicada per Diego Rodríguez   [ actualitzat el 6 de des. 2015, 10:49 ]
Cosmos us proposa una activitat divertida i educativa. Construeix les teves pròpies ulleres de Realitat Virtual i acompanya'ns en un fantàstic viatge immersiu pel Cosmos de la ma de All VR Edu. 

A més, podràs provar Oculus Rift, les ulleres VR immersiva més sofisticades que hi ha, i descobreix per què Facebook va pagar dos mil milions de dòlars per elles!

Et presentem un innovador Taller d'Introducció a la Realitat Virtual immersiva, especialment focalitzat en continguts astronòmics. Després d'una breu introducció per conèixer en què consisteix la VR immersiva i les seves possibilitats, cada alumne disposarà d'un kit DIY que li permetrà crear, pas a pas, el seu propi dispositiu (ulleres tipus cardboard). Gràcies al kit i amb un telèfon mòbil smartphone els participants podran conèixer i provar diferents aplicacions (apps) disponibles, centrades en temes astronòmics i ambientades en l'espai.


A més, gràcies a la demo que tenim especialment preparada per als assistents, sabran què se sent amb unes Oculus Rift, un dels dispositius de Realitat Virtual Immersiva més impactants, realitzant un viatge espacial per poder veure els diferents planetes del Sistema Solar com mai abans els heu vist.

Qué farem?

Part I 

  • Introducció a la Realitat Virtual (VR) i les seves potencialitats. 
  • Composició del Kit DIY (fes-ho tu mateix) per crear-nos el nostre propi dispositiu de Realitat Virtual immersiva. 
  • Creació, pas a pas, del nostre propi dispositiu per Realitat Virtual personalitzat. 
  • Recomanacions d'ús d'aquests dispositius.
  • Exploració de diferents aplicacions (apps) de Realitat Virtual immersiva (relacionades amb l'astronomia, el Sistema Solar, ambients espacials) que tenim disponibles.. 
  • Descàrrega i experimentació amb diferents apps i jocs de Realitat Virtual i escenaris immersius 360º centrats en aquesta temàtica.

Part II

  • Demo amb OCULUS RIFT, explorant una aplicació centrada en una visita espacial guiada per alguns dels planetes del Sistema Solar.

Qué necesites?

Sols porta un telèfon mòbil amb Android o iPhone amb certa potencia.

Quí son All VR Edu?

Alicia Cañellas
Pedagoga especialista en conceptualización y gestión de proyectos formativos y contenidos didácticos. Directora de aCanelma y co-fundadora de All VR Education
Jordi Martos
Experto en comunicación audiovisual y conceptualización digital (CGI, 3D, 2D, motion graphics e infografía). Director de PublicAudiovisual y co-fundador de All VR Education


Fitxa d'activitat

Taller de Realitat Virtual: Benvinguts al Cosmos
organitza
Cosmos, Grup d'Astronomia de Mataró
amb el suport de
All VR Edu
Carrer Bonaire, 25 àtic, Mataró
Telèfon: +34 629751771
Dissabte, 3 d'octubre del 2015 de 19:00 a 21:00 hores.

Preu: 10 euros, incloent-hi el material per construir les ulleres; 6 euros per a socis de Cosmos i entitats associades. Places limitades amb inscripció prèvia fins al dia abans de l'activitat mitjançant correu a info@cosmosmatro.org o telefonant al +34 629 751 771.