Curs d'iniciació a l'astronomia 2024

Data de publicació, 27 d'abril de 2024

No saps gaire d'astronomia, però tens curiositat? Ja en saps, però ets conscient que sempre es pot aprendre coses noves, fins i tot partint d'un nivell bàsic? Llavors, aquest curs t'interessarà per anar de 0 a 100 en astronomia en només tres sessions! 

Curs d'iniciació a l'astronomia 2024

Programa


Sessions de 90 minuts cada dimats a les 19h


Sessió 1  14 de maig


Sessió 2  21 de maig


Sessió 3 28 de maig


Sessió 4


La divulgació científica en general, i la astronòmica en particular, ens proporcionen una visió més ampla del món que ens envolta. Ens fa més conscients, més lliures.


Tot i això, totes les ciències fan servir un llenguatge que de vegades pot ser molt abstrús. La seva explicació a la ciutadania es fa difícil, i sovint s'opta per simplificar a costa d'introduir confusió i errors... El resultat és l'allunyament per part de la ciutadania dels afers científics. Temes de la màxima importància, referents no només a l'univers, sinó també a la nostra pròpia salut, es converteixen a la premsa o els mitjans socials en notícies curtes o anecdòtiques...


A Cosmos Mataró ens agrada la divulgació de l'astronomia, i ho volem fer amb el màxim respecte als ciutadans que s'apropen a nosaltres, amb una formació elemental, però de qualitat, fent servir els darrers coneixements científics i tecnològics. A l'abast de tothom, amb rigor, sense tecnicismes.


En aquest breu curs d'introducció us parlarem dels orígens dels coneixements astronòmics, de les referències que se n'han anat introduint per situar-nos a l'espai i al temps, dels objectes astronòmics que ens envolten al cel i també parlarem una mica del destí del nostre univers.