Cap de setmana astronòmic al Solsonès desembre 2016

Fecha de publicación: Sep 24, 2016 11:3:13 PM

Farem rutes a l'abast de tothom per descobrir els meravellosos paisatges de la comarca de Solsona, el melic de Catalunya. De fet, trepitjarem el que es considera el seu centre geogràfic! Serem dels primers a visitar l'interior de l'impressionant Torre de Vallferosa, que amb els seus 33 metres d'alçada va dominar el pla al seus peus des de el segle X, i es considera un dels millors exemples de l'arquitectura militar europea de la seva època. Visitarem La Petxa, on diu la llegenda que el cavall de Santiago va fer un salt miraculós de turó a turó fugint dels sarraïns, i també ens passejarem pel Santuari del Miracle, on parla la tradició de l’aparició de la Verge Nena a dos infants.

A més, visitarem l'observatori astronòmic de Pujalt, a 750 metres d'altitud, per observar el cel. Porteu els vostres telescopis o binocles si voleu gaudir d'un dels cels més nets de Catalunya... sempre que la meteorologia ens ho permeti.

I tot això sota la tutela gastronòmica d'en Jaumet, que enguany celebra els 150 anys del seu famós hostal a Torà amb els millors suggeriments pel vostre paladar, com ara el trinxat de la Segarra.

No us ho deixeu perdre!

Programa

Divendres, 16 de desembre 2016

Menú

Escudella

Verdura

Peix o carn

Postre

Pa, vi i aigua inclòs

Dissabte, 17 de desembre 2016

Vermut del Joanet.

Menú

Sopa o amanida

Carn a la brasa (parrillada)

Crema catalana

Pa, vi i aigua inclòs

Menú

Sopa de Timó

Trinxat de la Segarra

Bacallà amb samfaina

Postres de músic

Pa, vi, aigua i cafè inclòs

Diumenge, 18 de desembre 2016

Les excursions seran guiades personalment pel Jaumet i el Jacko!

Fitxa d'activitat

Cap de setmana astronòmic al Solsonès desembre 2016

Coordinador: Diego Rodríguez Cosmos, grup d'astronomia de Mataró

Carrer Bonaire, 25 àtic - 08301 Mataró

Telèfon: +34 629751771 info@cosmosmataro.org

Divendres, 16 al diumenge, 18 de desembre del 2016.

Preu: 180 euros per persona amb habitació doble, tot inclòs.

Consulteu les nostres properes activitats al nostre Calendari.

Cosmos Mataró us proposa una sortida a la comarca de Solsona aquest desembre per gaudir dels primers raigs del solstici d'hivern al dolmen de Llanera, a més d'un complet programa d'excursions per a tota la família amb la millor gastronomia!

Un dels llocs on millor es pot observar el significat i la importància del solstici d'hivern és al Dolmen de Llanera, a prop de Torà, a la comarca de Solsona. Es tracta del més gran i ben conservat monument megalític a Catalunya i cada any, abans de la sortida del sol del 21 de desembre, reuneix al seu voltant grups de persones que volen observar els primers rajos del sol il·luminant el seu fons per primera i única vegada al llarg de l'any. Aquest fet marca la sortida més al sud del sol ja que, a partir d'aquest moment, sembla retrocedir cada dia més cap al nord, donant dies més llargs fins a arribar al solstici d'estiu.