Cinema: Ultimátum a la Tierra

Fecha de publicación: Nov 28, 2010 8:9:25 PM

Mataró, 27 de novembre del 2010. Dintre del cicle de projeccions de pel·lícules que varem encetar el passat 16 d'octubre, es va projectar al nostre local social el títol Ultimátum a la Tierra, dirigit al 1951 per Robert Wise, amb Michael Reenie al paper de Klaatu, el inoblidable protagonista d'aquesta historia de ciència ficció pacifista nascuda al si de la Guerra Freda.

Es tracta, sense dubte, d'un clàssic del cinema de ciència-ficció que ha aconseguit mantenir-se d'actualitat tot i el pas del temps, mitjançant un missatge prou contundent contra la violència del gènere humà.

De tota manera, el públic recorda aquest film especialment per la aparició del robot Gort i, sobre tot, per les paraules secretes que Klaatu li revela a la noia de la pel·lícula per tal d’aturar-lo si el volgués fer mal: Klaatu Barada Nikto.

Tot i ser un film molt antic, la seva restauració ens ha portat una qualitat de l'imatge i so molt bona, que ens ha ajudat a gaudir encara mes de aquest títol. I si això no fos suficient, ben aviat varen començar a rodar entre el públic unes crispetes, cortesia de l'esteve Cortés (heus ací un cognom que fa honor a la personalitat del seu portador) qui, a mes, ha fet el collage pel cartell anunciador que surt a la primera plana de la presentació de la pel·lícula.

A mes, es va presentar un petit treball de recerca al voltant de la pel·lícula i la seva època, amb l’objectiu de donar a conèixer dades i curiositats per al debat que es va fer posteriorment.

A aquest debat, hi van sortir idees molt curioses, com ara la cronologia de l'historia, que sembla començar un divendres, dia de passió a la Setmana Santa catòlica, o el tipus de salutació amb la ma que fa Klaatu en acomiadar-se de la Terra.

També va haver temps per repassar els diversos cartells que varen servir per anunciar la pel·lícula als anys 50, sempre incloent-hi el motiu de la bella i la bestia, encara que la bella fos canviant el colors dels seus cabells!

Tot plegat, la gent s'ho va passar pipa i varem quedar per a la propera projecció, a la que esperem us vulgueu apuntar.

A la nostra llista de pel.lícules hi podeu veure quines s'han projectat o tenim programades. A mes, i com sempre, hi podeu consultar el nostre calendari. Si no trobeu la vostra, no dubteu en proposar-la!