Conferència: Asteroides potencialment perillosos

Fecha de publicación: Jan 14, 2015 9:47:52 PM

Els investigadors de l'Institut de Ciències de l'Espai (CSIC-IEEC) a Barcelona estan analitzant caigudes esdevingudes a la península Ibèrica i d'altres parts del món, trobant evidència de que els Asteroides Potencialment Perillosos (APP) produeixen projectils durant aproximacions als planetes terrestres però també durant la seva injecció des de ressonàncies des del cinturó d'asteroides a la regió propera a la Terra. Cosmos Mataró os convida a una conferència a càrrec del Dr. Trigo, Investigador Principal del Grup sobre Meteorits, Cóssos Menors i Ciències Planetàries de l'ICE, sobre aquest treball el proper dissabte, 7 de febrer a les 12:00 h a la nostra seu al carrer Bonaire, 25 de Mataró. A més, després de la xerrada el Dr. Trigo signarà exemplars d'alguns dels seus llibres. No us ho perdeu!

Consulteu el nostre calendari per conèixer properes activitats.

Claus obtingudes de l'estudi de Chelyabinsk i d'altres caigudes meteorítiques

Meteorit a Chelyabinsk, per Marat Ahmetvaleev.

El Dr. Josep Maria Trigo es investigador a l'Institut de Ciències de l'Espai, al CSIC, i coordinador de la xarxa SPMN d'enregistrament de bòlids i meteorits. Ha publicat més de 50 articles d'investigació, incloent-ne a la revista Science i molts llibres de divulgació, entre els qui trobem Las raices cósmicas de la vida, i desenes d'articles de divulgació, alguns dels quals han sigut guardonats.

Es a més candidat al Premi d'Honor de les Lletres Catalanes per la seva contribució a la divulgació científica en català.

Al 2011, va participar a les jornades Destinació La Terra, organitzades per Cosmos Mataró.

Fitxa d'activitat

Conferència: Asteroides potencialment perillosos

Dr. Josep Maria Trigo Rodríguez, ICE CSIC-IEEC

Cosmos, Grup d'Astronomia de Mataró

Carrer Bonaire, 25 àtic, Mataró

Telèfon: +34 629751771

Dissabte, 7 de febrer del 2015 a les 12:00 hores.

Activitat gratuïta.