Conferència: Hemerología, la ciencia de los calendarios

Fecha de publicación: Jan 14, 2017 4:7:17 PM

El prolífic físic, historiador i investigador Wenceslao Segura ens visita per parlar-nos d'un dels instruments més definitoris de cultura i civilització: el calendari, que ens permet no només planificar les nostres activitats al futur, si no també fixar en el passat els fets històrics que ens defineixen com a poble. A aquesta conferència, Segura, molt bon coneixedor de la seva historia i el seus mecanismes i autor d'un llibre del mateix títol, ens parlarà breument però d'una forma amena i entenedora dels calendaris al llarg dels temps. Dels lunars als lunisolars com ara els julians,jueus, xinesos, eclesiàstics, perses o indis. Fins i tot del calendari a la Revolució Francesa! Tot i això, a aquesta ocasió es centrarà en explicar com es va arribar al calendari gregorià, el que fem servir a diari. No us ho perdeu!

Hi podeu consultar les nostres properes activitats al calendari.

Wenceslao Segura González

(1955) Físic i historiador. La seva recerca històrica s'ha centrat principalment a l'Edat Mitjana, als conflictius anys viscuts a Castella des del final del segle XIII a la primera meitat del segle XIV. Pel que fa al seu treball científic, s'ha desenvolupat al voltant de la Relativitat, en investigacions sobre la gravitació induïda i la teoria de campo unificat. Especial dedicació ha posat a l'investigació sobre els calendaris, on podem destacar el seu estudi sobre els seus aspectes astronòmics. Fruit d'aquest treball, trobem tres llibres: «Hemerología. La ciencia de los calendarios», «Nuestro calendario. Una explicación científica, simple y completa del calendario lunisolar eclesiástico» i «La reforma del calendario gregoriano», que es poden descarregar gratuïtament fent clic als enllaços al peu. De pròxima aparició trobem també «El calendario hebreo».

A més, Segura es Fill Adoptiu de la Ciutat de Tarifa, es troba en possessió de diversos premis i es autor d'una vintena de llibres, a més de nombrosos treballs d'investigació.

Descarrega't els seus llibres sobre hemerologia i física des de la seva web!

Hemerología

Nuestro calendario

La reforma del calendario gregoriano

Gravitoelectromagnetismo

Descarrega't a més el text íntegre de la seva conferència a Cosmos Mataró del 1 de febrer del 2017!

El calendario gregoriano: astronomía, curiosidades y reforma

Fitxa d'activitat

Conferència: Hemerología, la ciencia de los calendarios

Wenceslao Segura

Cosmos, grup d'astronomia de Mataró

Carrer Bonaire, 25 àtic - 08301 Mataró

Telèfon: +34 629751771

info@cosmosmataro.org

Dimecres, 1 de febrer del 2017 19:00 hores.

Activitat gratuïta. Aforament limitat.