El cel de Les Santes a través del telescopi

Fecha de publicación: Jul 19, 2011 5:59:14 PM

Mataró, dimarts 26 de juliol del 2011. Cosmos s'afegeix a la Festa Major de Mataró i com en anys anteriors us ha convidat a gaudir d’alguns objectes del cel nocturn al nostre observatori.

Malauradament, aquest vespre, una impressionant tromba d’aigua ha fet cancel·lar alguns dels actes de carrer previstos a diferents indrets de Mataró, com ara el tradicional Correguspires. Però això no ha refrenat un bon grapat d’afeccionats per reunir-se a Cosmos i, encara que sense estrelles per poder veure al cel, gaudir d'una xerrada explicatòria duta a terme conjuntament per l’Esteve Cortés i en Ferran García. Tot seguit els assistents han pogut fer una visita guiada a les nostres instal·lacions.

Enguany, com varem informar fa uns mesos, aquestes instal·lacions es troben en un procés de millora que els nostres amics ja han pogut apreciar.

En aquesta ocasió, s'havien seleccionat les constel·lacions d'Hèrcules, la Lira i el Cigne, i diversos objectes relacionats molt interessants, com ara M13, el Gran Cúmul d'Hèrcules; M57, la Nebulosa de l'Anell, a més de Èpsilon Lyrae, ben coneguda com la doble-doble de la Lira.Encara que aquest esdeveniment marca la fi de les activitats públiques fins el setembre, i que l'edifici del Casal Aliança del carrer Bonaire romandrà tancat per vacances, a Cosmos hi continuarem fent altres activitats, que hi podeu consultar al nostre Calendari.