El Sol de Les Santes

Fecha de publicación: Jul 11, 2014 3:53:40 PM

Ja s'acosten Les Santes 2014. Enguany canviem l’observació nocturna d'anys precedents del Cel de Les Santes per una proposta diferent i una mica més inusual: una observació solar! Durant el matí del proper diumenge 27 de juliol, dia de Les Santes, estarem a la nova plaça del Pati del Cafè Nou, entre els carrers de la Riera i Onofre Arnau, molt a prop de la nostra seu del carrer Bonaire, duent a terme aquesta activitat.Allà hi disposarem un seguit de telescopis equipats amb filtres de llum blanca i H-Alfa, especials per veure el Sol.També hi haurà un envelat on es projectarà la imatge del Sol en directe i altres imatges espectaculars, i per ajudar-nos a la seva realització tindrem l'ajut d'altres col·lectius d'afeccionats a l'astronomia que hi vindran a col·laborar i aportar la seva experiència i coneixements.        

Ei, a més, el assistents mes petits s'emportaran un globus de regal!!

PROGRAMA D'ACTIVITATS A LA CARPA AL PATI DEL CAFÈ NOU

10:30 – Projecció amb filtre de llum blanca11:00 – Projecció de vídeos documentals11:15 – Projecció amb filtre H-Alfa11:45 – Xerrada a càrrec de G.A.M.E.

12:15 – Projecció amb filtre de llum blanca

12:45 – Projecció de vídeos documentals

13:00 – Projecció amb filtre H-Alfa

13:30 – Xerrada a càrrec de G.A.M.E.

14:00 – Projecció amb filtre de llum blanca

Els temps son aproximats. El programa podrà variar en funció de les condicions del cel, de problemes tècnics o de que al Sol es produeixi algun fenomen que calgui mostrar.

Ens agradaria que vinguéssiu a gaudir amb nosaltres d'aquesta festivitat amb una molt bona manera de conèixer l’astre rei, la seva aparença i les seves característiques. No us la perdeu!

Hi col·laboren:

Hi podeu consultar les nostres properes activitats al Calendari.

Fitxa d'activitat

Observació pública: El Sol de Les Santes

Coordinador, Esteve Cortés

Cosmos, Grup d'Astronomia de Mataró

Pati del Cafè Nou (al costat  de la Riera i el carrer Onofre Arnau) 08302 Mataró

Telèfon: 691389830 (només contestador)

Diumenge, 27 de juliol del 2014 a partir de les 10:30 hores.

Activitat gratuïta.