Estrenem activitat: Projecció i debat de pel·lícula

Fecha de publicación: Oct 17, 2010 2:38:13 PM

Aquest passat dissabte, dia 16 d'octubre per la tarda, vam encetar una nova activitat: la projecció d'una pel·lícula relacionada amb l'astronomia i/o de caire científic. Aquest tipus d'activitat pot anar bé per aquells dies de cap de setmana amb forta interferència de la Lluna, o amb previsió de males condicions atmosfèriques.

Per començar, la primera pel·lícula projectada va ser "Amb destí a la Lluna" ("Destination Moon", en anglès), a proposta d'en Jordi Lopesino. Aquesta pel·lícula nord-americana va ser estrenada el 1950, i descriu un projecte per portar un petit grup d'homes a la Lluna, que és financiat per un grup d'empresaris nord-americans, és clar, a fi de posar el seu pais al capdevant de la cursa espacial i pensant ja en una hipotètica amenaça nuclear per part d'alguna potència extrangera.

La pel·lícula va comptar amb repartiment d'artistes poc coneguts, tots ells homes (només surten dues dones breument), i amb uns mitjans tècnics molt pobres comparats amb el que estem acostumats avui dia. La rigorositat científica i tècnica també deixa molt a desitjar.

Després de la projecció va tenir lloc un petit intercanvi d'opinions. Petit, ja que la pel·lícula no donava per més.

Encara que en aquesta ocassió l'assistència va ser reduïda (7 persones), potser deguda també a que es va fer l'avís amb poc temps, hem de creure i esperar que les properes projeccions tindran més participació.

A la nostra llista de pel.lícules hi podeu veure quines s'han projectat o tenim programades. A mes, i com sempre, hi podeu consultar el nostre calendari.

Si no trobeu la vostra pellicula preferida, no dubteu en proposar-la!