I Festival astronòmic del Montseny

Fecha de publicación: Mar 27, 2015 6:8:36 PM

Commemorant 25 anys del telescopi espacial Hubble

Els dies 23 i 24 de maig hi tenen una cita al Parc Mediambiental de Gualba tots els amants de l'astronomia amb la celebració del Primer Festival Astronòmic de Montseny, dedicat enguany a homenatjar els 25 anys de vida del telescopi espacial Hubble, autor des de el seu punt privilegiat al espai d'algunes de les més impressionants imatges que hem vist del nostre univers.

Organitzat per l’Institut de Ciències de l’Espai (CSIC) i l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) sota la direcció del Dr. Josep Mª Trigo, i amb el suport de Cosmos, Grup d'astronomia de Mataró, entitats i afeccionats compartiran experiències i activitats com ara tallers, conferencies i observacions.

Es tracta també d'una bona oportunitat per aquells que volen iniciar-se a aquest meravellós mon de l'astronomia de la ma d'altres afeccionats i profesionals, gaudint a la vegada d'un fi de setmana a un dels més bonics paratges de la nostra terra. El massís del Montseny és un Parc Natural reconegut per la UNESCO que sovint acull afeccionats a l’astronomia de tots els indrets del país.

QUÈ FAREM?

PROGRAMA D'ACTES DEL DISSABTE 23 MAIG

10h Recepció i introducció a l’encontre.

ACTIVITATS A L’AIRE LLIURE (explanada d’entrada al Parc)

ACTIVITATS A LA SALA DE TALLERS

Recordeu que el diumenge, 24 de maig hi ha Eleccions Municipals, per la qual cosa podeu aprofitar el mati per descansar o bé sortir de tornada cap al migdia.

COM RESERVAR? Per reservar plaça cal que truqueu al telèfon del Parc 938487994 especificant que us apunteu al Festival Astronòmic. El preu de l'inscripció son 10 euros per persona que corresponen a les despeses de manteniment del propi parc, i 5 euros adicionals si voleu fer acampada. 

També es poden fer reserves als allotjaments rurals que hi ha a Gualba o al seu entorn. Moltes d’aquestes cases rurals ofereixen apartaments amb capacitat per 6 ó 8 persones amb preus a partir d’uns 30 euros per persona. En aquest cas, la reserva d’allotjament rural es farà mitjançant contacte directe amb els propietaris.

Fitxa d'activitat

I Festival Astronòmic del Montseny

organitza

lCE (CSIC), IEEC

amb el suport de

Cosmos, Grup d'astronomia de Mataró

Parc Mediambiental de Gualba, Can Illa Vell, s/n, Gualba

Lat 41.740488 Lon 2.496210

Telèfon 938 487 994

info@cosmosmataro.org

23 i 24 de maig del 2015

Preu: 10 euros a abonar al Parc. Reserves info@parcdegualba.cat.