Nou llibre d'Antonio Bernal: Llegim l'univers

Fecha de publicación: Jun 26, 2019 7:21:12 AM

El nostre amic i gran divulgador astronòmic Antonio Bernal presenta un nou llibre amb el títol de «Llegint l'univers», de Edicions Morera.

A través de breus capítols temàtics, el llibre fa un repàs a la història d’aquesta ciència i explica els principals elements que conformen l’Univers. També ens parla dels moments claus i de les figures més rellevants que han fet evolucionar l’astronomia al llarg dels segles fins a situar-nos en les primeres exploracions espacials del segle passat i en les projectades en el futur.

La presentació es farà coincidint amb la celebració dels 50 anys de l'arribada de l'home a la Lluna el dimecres 26 de juny del 2019, a les 19 hores, a La Violeta Gràcia amb la xerrada SEGUR QUE HEM ANAT A LA LLUNA?, acompanyat per la periodista Noemi Polls, conductora del programa radiòfonic La primera pedra a RAC1.

Antonio Bernal González (Medellín, Colombia, 1947), ex-director del planetarium de Medellin i fundador de la Red de Astronomía de Colombia (RAC), es director de divulgació a l'observatori Fabra de Barcelona, i col·laborador habitual de la revista Astronomía.

Al 2009, l'Unió Astronòmica Internacional va anomenar l’asteroide 2005 AK amb el nom 198592 Antbernal a petició del seu descobridor, José Manteca, per la seva tasca de divulgació.