Nova llar per al nostre Galileu

Fecha de publicación: Mar 03, 2022 9:12:34 AM

El nostre estimat telescopi Galileu troba per fi una llar d'on veure les estrelles... i a prop de Mataró!

Cosmos Mataró va adquirir fa uns quants anys un telescopi de tipus Dobson amb la intenció de fer-lo servir per a observacions visuals a les seves sortides. La seva gran apertura el fa especialment recomanable per a cels molt foscos. El seu pes i dimensions han limitat molt però les oportunitats per utilitzar les seves capacitats.

És per això que hem signat un conveni amb la Fundació Ernest Guille i Moliné, propietària del Parc Astronòmic de Pujalt, per encomanar-los el pupil·latge del nostre telescopi a les seves magnífiques instal·lacions, fins al 31 de desembre del 202, prorrogable. Aquest conveni, que manté la propietat del telescopi per a Cosmos, no sols ha de permetre el seu ús per part de totes dues institucions, sinó que ben segur fomentarà les nostres relacions, posant a disposició dels socis de Cosmos l'oportunitat de fer servir també les instal·lacions del parc astronòmic de Pujalt, a poc més d'hora i mitja en cotxe des de Mataró.

El trasllat i muntatge del telescopi al seu nou destí sota la cúpula del parc astronòmic s'ha fet el primer de març del 2022, i ha conclòs amb un dinar de germanor amb el president de Cosmos Mataró i els representants del parc astronòmic.