Observació pública: Exoplanetes

Fecha de publicación: Oct 09, 2016 6:50:3 PM

D’ençà que el primer es va descobrir a finals del anys 80, s’han afegit a la llista milers de planetes que fan voltes en torn a estrelles que no son el nostre Sol. Molts pocs d’aquests semblen habitables, però estem començant a sospitar que existeixen més d’aquest mons que estrelles al cel, i que molts podrien semblar la nostre pròpia Terra. Parlarem una mica de la historia del seu descobriment i el seu significat a la cultura popular, i farem observació de cúmuls d’estrelles i estrelles amb exoplaneta confirmat, si la meteorologia ho permet.

Hi podeu consultar les nostres properes activitats al calendari.

La imagen que usamos para anunciar la actividad muestra en torno a medio millar de exoplanetas descubiertos hasta octubre del 2015, apenas una fracción cada vez menor de los descubiertos hasta la fecha.

Han sido ordenados de acuerdo a su temperatura y a su densidad, y sirven como un pequeño botón de muestra de la increíble variedad de estos mundos. Desde super tierras, mundos acuáticos, enanos gaseosos, ardientes júpiteres y neptunos hasta planetas de diamante.

© martin vargic

www.halcyonmaps.com

Fitxa d'activitat

Observació pública: Exoplanetes

Diego Rodríguez

Cosmos, grup d'astronomia de Mataró

Carrer Bonaire, 25 àtic - 08301 Mataró

Telèfon: +34 629751771

info@cosmosmataro.org

Dissabte, 22 d'octubre del 2016 20:00 hores

Activitat gratuïta.

Posposada al dissabte, 29 d'octubre del 2016 a les 19:00 hores per mala previsió meteorològica.