Observació pública: Trànsit de Mercuri

Fecha de publicación: May 08, 2016 10:31:52 AM

El dilluns, 9 de maig, Mercuri transitarà el Sol per primera vegada des de 2006.

El trànsit o pas d'un planeta sobre el disc solar és un esdeveniment relativament rar. Vistos des de la Terra, només són possibles trànsits de Mercuri i Venus. Hi ha aproximadament 13 trànsits de Mercuri cada segle. En comparació, els trànsits de Venus ocorren en parelles, però separades més d'un segle.

L’activitat consisteix en l’observació des del nostre observatori del trànsit del planeta Mercuri sobre el disc solar amb telescopi H-alpha i per projecció.

La activitat es pot cancel·lar degut al mal temps. Consulteu aquesta plana a www.cosmosmataro.org, a @cosmosmataro en Facebook i Twitter o bé trucant al +34 629751771 per més informació. 

MOLT IMPORTANT

Mai s'ha de mirar el Sol directament ni amb cap mena d'instrument perquè causarà danys irreversibles als nostres ulls, com la ceguesa.

El trànsit només es pot veure amb telescopi. Recordeu que mai heu de mirar directament el Sol i que la opció més segura per contemplar el trànsit és mitjançant la projecció de la seva llum sobre una superficie plana de color mat uniforme. 

En tot cas, s'han  organitzat observacions en viu i per Internet del trànsit de Mercuri per davant del Sol organitzades per diverses agrupacions astronòmiques i observatoris.

Observacions del trànsit de Mercuri

Hi podeu consultar les nostres properes activitats al Calendari.

Fitxa d'activitat

Observació publica: Trànsit de Mercuri

Diego Rodríguez i Ferran García

Cosmos, grup d'astronomia de Mataró

Carrer Bonaire, 25 àtic - 08301 Mataró

Telèfon: +34 629751771

info@cosmosmataro.org

Divendres, 9 de maig del 2016 de 13:00 a 20:30 hores.

Anul·lada per mala previsió meteorològica.

Activitat gratuïta.