Parlem del cosmos Ep.26 Prof. David Barrado Navascués, Investigador CAB INTA-CSIC

Fecha de publicación: Jun 25, 2021 6:54:15 PM

Parlem del cosmos Ep.26 Prof. David Barrado Navascués, Investigador CAB INTA-CSIC

Parlem del cosmos és el nostre programa a Instagram que cada dissabte us porta una xerrada en directe amb un personatge destacat de la nostra comunitat d'amants de l'astronomia i el cel.

A aquest episodi ens trobem amb el professor David Barrado Navascués, professor d'Investigació d'organisme públic d'investigació i director científic de la Unitat Maria de Maeztu al Centre d'Astrobiologia (centre mixt de l'Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial, INTA, i del Consell Superior d'Investigacions Científiques, CSIC). És investigador principal del INTA per al MIRI, l'instrument per a l'infraroig mitjà que volarà en el pròxim telescopi espacial, el JWST, i també ha estat el coordinador nacional dels fons per al satèl·lit PLATO, el caçaplanetes de l'Agència Espacial Europea previst per al 2026. David es va formar com a investigador al Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics, al Max-Planck Institut für Astronomie alemany i a l'Universitat Autònoma de Madrid. Ha estat director del Centre Astronòmic Hispà-Alemany, observatori de Calar Alto.

Els seus interessos com a investigador se centren en l'estudi de les propietats de les estrelles dels cúmuls oberts, així com en la recerca i caracterització d'objectes subestel·lars i exoplanetes. Tot aquest esforç observacional ha produït més de 200 articles en revistes científiques de prestigi. Compagina la seva tasca com a astrofísic amb investigacions en l'àrea de la història de la ciència, la literatura i té una intensa activitat com a divulgador.

Podeu participar des del vostre compte a Instagram i tornar a veure els episodis que us hàgiu perdut a IGTV o al nostre canal a YouTube.

Parlem del cosmos amb Cosmos Mataró!

Fitxa d'activitat

Parlem del Cosmos

Un programa de Cosmos, grup d'astronomia de Mataró

Produït i dirigit per Diego Rodríguez

Presentat per Carles Paul i Diego Rodríguez

Idea original de Mireia Ortigosa

Programació: Cada dissabte en directe a les 19 hores al nostre compte de Instagram, i desprès gravat al nostre canal de IGTV.

Propers programes

29/05/2021 Ep.22 Ángel Gómez Roldán, director y editor de la revista Astronomía

05/06/2021 Ep.23 Telmo Fernández Castro, director del Planetario de Madrid

12/06/2021 Ep.24 David Galadí-Enríquez, astrònom a Calar Alto

19/06/2021 Ep.25 Ángela del Castillo, Escuela de ciencias Cosmofísica

26/06/2021 Ep.26 David Barrado Navascués, Centro de Astrobiología INTA-CSIC

03/07/2021 Ep.27 Eduard Masana, Institut de Ciències del Cosmos, Universitat de Barcelona