Parlem del cosmos Ep.34 María Antonia Varela, Instituto de Astrofísica de Canarias / Starlight

Fecha de publicación: Aug 19, 2021 8:19:14 AM

Parlem del cosmos és el nostre programa a Instagram que cada dissabte us porta una xerrada en directe amb un personatge destacat de la nostra comunitat d'amants de l'astronomia i el cel.

A aquest episodi ens trobem amb la María Antonia Varela, doctora en Astrofísica i investigadora de l'Institut d'Astrofísica de Canàries (IAC) des de 1988. És a més directora gerent de la Fundació Starlight des de gener de 2019. Ha publicat centenars de publicacions i contribucions en revistes científiques i congressos i ha participat en molts projectes, com ara la selecció del lloc per al Gran Telescopi de Canàries (GTC), de l'European Extremely Large Telescope (EELT), i més recentment del Thirty Meter Telescope (TMT). Ha rebut moltisims premis i és assessora i auditora de 19 Reserves i Destinacions Turístiques Starlight, certificació de qualitat de cel que atorga la Fundació Starlight i avalada per la UNESCO, United Nations World Tourism Organization (UNWTO) i International Astronomical Union (IAU) entre d'altres organitzacions internacionals. És també directora i professora de nombrosos cursos de guies, monitors i auditors Starlight. Té més de 32 anys d'experiència docent en cursos universitaris i com a professora d'Astronomia de la Universitat per a Adults i Majors de la Universitat de la Laguna.

És divulgadora científica i participa activament en jornades i cursos relacionats amb la igualtat de gènere en ciència i tecnologia. La María Antonia és part del grup Mujeres científicas y tecnológicas del govern de Canàries, membre de Mujeres Influyentes de Canarias per la fundació espanyola Women Talent i del grup Mujeres influyentes Charter 100.

Podeu participar des del vostre compte a Instagram i tornar a veure els episodis que us hàgiu perdut a IGTV o al nostre canal a YouTube.

Parlem del cosmos amb Cosmos Mataró!

Fitxa d'activitat

Parlem del Cosmos

Un programa de Cosmos, grup d'astronomia de Mataró

Produït i dirigit per Diego Rodríguez

Presentat per Carles Paul i Diego Rodríguez

Idea original de Mireia Ortigosa

Programació: Cada dissabte en directe a les 19 hores al nostre compte de Instagram, i desprès gravat al nostre canal de IGTV.

Propers programes

17/07/2021 Ep.29 Ramón Bosque, Grup d'Astronomia de Tiana

24/07/2021 Ep.30 Esteve Aguilar, Agrupació Astronómica de Sabadell

31/07/2021 16h Ep.31 Carles Schnabel, Agrupació Astronómica de Sabadell

07/08/2021 Ep.32 Albert Pla, Immersive Adventure

14/08/2021 Ep.33 Ricard Llorens, Societat Catalana de Gnomònica

21/08/2021 Ep.34 María Antonia Varela, Instituto de Astrofísica de Canarias