Parlem del cosmos Ep.38 Enric Marco, Cel Fosc

Fecha de publicación: Sep 17, 2021 11:52:8 AM

Parlem del cosmos és el nostre programa a Instagram que cada dissabte us porta una xerrada en directe amb un personatge destacat de la nostra comunitat d'amants de l'astronomia i el cel.

A aquest episodi ens trobem amb Enric Marco, doctor en Física i tècnic superior d'astronomia al departament d'Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València. Enric ha treballat a l'Institut d'Astrofísica de Canàries i a l'Institut Kiepenheuer de Física Solar a Freiburg, Alemanya. Està al càrrec de l'Aula d'Astronomia de la Universitat de València, un observatori dedicat a la docència i divulgació. Ha estat membre de l'equip de la Universitat de València que ha dissenyat instruments per a Solar Orbiter, l'actual missió al Sol de l'Agència Espacial Europea (ESA). Forma part de Salvem la nit, el Grup de Treball de Contaminació Lumínica de la Universitat de València, associat a la Red Española de Estudios sobre la Contaminación Lumínica (REECL). Per tal de coneixer el nivell de la incidència de la llum artificial nocturna sobre parcs naturals i zones urbanes, el grup realitza periodicament mesures de la foscor del cel nocturn amb detectors mòbils i fixos per tot el País Valencià, a més de campanyes de concienciació.

Actualment és el president de Cel Fosc, associació contra la contaminació lumínica amb l'objectiu d'influir en la societat en la que vivim per tal de millorar l'enllumenat públic i privat, tot i respectant el medi ambient i la salut, així com estalviar recursos naturals. És l'autor del bloc d'internet dedicat a l'astronomia Pols d'estels. A més és vicepresident de l'Agrupació Astronòmica de la Safor.

Podeu participar des del vostre compte a Instagram i tornar a veure els episodis que us hàgiu perdut a IGTV o al nostre canal a YouTube.

Parlem del cosmos amb Cosmos Mataró!

Fitxa d'activitat

Parlem del Cosmos

Un programa de Cosmos, grup d'astronomia de Mataró

Produït i dirigit per Diego Rodríguez

Presentat per Carles Paul i Diego Rodríguez

Idea original de Mireia Ortigosa

Programació: Cada dissabte en directe a les 19 hores al nostre compte de Instagram, i desprès gravat al nostre canal de IGTV.

Propers programes

07/08/2021 Ep.32 Albert Pla, Immersive Adventure

14/08/2021 Ep.33 Ricard Llorens, Societat Catalana de Gnomònica

21/08/2021 Ep.34 María Antonia Varela, Instituto de Astrofísica de Canarias

28/08/2021 Ep.35 Óscar Blanco, Observatorio de Trevinca

04/09/2021 Ep.36 Wenceslao Segura González, físic, historiador, investigador

11/09/2021 Ep.37 José Antonio Rodríguez-Manfredi, enginyer del CAB CSIC-INTA

18/09/2021 Ep.38 Enric Marco, Cel Fosc