Parlem del cosmos Ep.45 Jordi Cornelles, Asociación Valenciana de Astronomía

Fecha de publicación: Nov 05, 2021 7:55:46 PM

Jordi va neixer a Benicarló (Castelló). Llicenciat en Filologia Hispànica i Catalana i treballa de professor de valencià en un IES de València capital, es declara apassionat de l’astronomia des de ben menut. El seu camp d'interés dins l'astronomia se centra principalment en l'observació i la fotografia planetària. Actualment és membre de l’Associació Valenciana d’Astronomia (AVA) des de 2003 i president de la mateixa des de 2009 a 2013 i des de 2017 fins a l’actualitat. És editor de la Revista RIGEL publicada per l'Associació Valenciana d'Astronomia entre els anys 2004 i 2006 i des de 2017 fins a l'actualitat. Ha impartit conferències i tallers sobre temes diversos d'astronomia en el Museu de les Ciències de València, dins del Cicle “Astronomia en el Museu”. Col·laborador habitual de les activitats d'observació astronòmica i divulgació organitzades pel Museu de les Ciències de València en col·laboració amb l'AVA. Ha impartit cursos d'astronomia per a alumnes de la Universitat de València, organitzats pel Servei d'Extensió Universitària. Ha impartit xarrades i tallers d'astronomia per a joves dins del Pla Jove 2014-2018 de l'Oficina de Joventut de l'Ajuntament de València, aixi com diversos cursos d'Iniciació a l'Astronomia i cursos específics d'observació astronòmica i fotografia planetària organitzats per l'Associació Valenciana d'Astronomia. És membre de l'equip de divulgació de l'Escola Valenciana d'Astronomia -pertanyent a AVA- que imparteix xarrades i realitza observacions en centres educatius de tota la Comunitat Valenciana.

Des de 2014, fundador i gerent de l'empresa Astrolúdico dedicada a la divulgació de l'astronomia en centres educatius mitjançant un planetari digital portàtil, i des de 2019 ha treballat de planetarista en l'Hemisfèric de la Ciutat de les Arts i les Ciències fent sessions de planetari en directe, les conegudes com a "Nocturnes" (d'estiu i d'hivern).

Podeu participar des del vostre compte a Instagram i tornar a veure els episodis que us hàgiu perdut a IGTV o al nostre canal a YouTube.

Parlem del cosmos amb Cosmos Mataró!

Parlem del cosmos és el nostre programa a Instagram que cada dissabte us porta una xerrada en directe amb un personatge destacat de la nostra comunitat d'amants de l'astronomia i el cel. A aquest episodi parlem amb Jordi Cornelles Arán, president de Associació Valenciana d’Astronomia.

Fitxa d'activitat

Parlem del Cosmos

Un programa de Cosmos, grup d'astronomia de Mataró

Produït i dirigit per Diego Rodríguez

Presentat per Carles Paul i Diego Rodríguez

Idea original de Mireia Ortigosa

Programació: Cada dissabte en directe a les 19 hores al nostre compte de Instagram, i desprès gravat al nostre canal de IGTV.

Propers programes

08/10/2021 Ep.41 José Lull, egiptòleg UAB

16/10/2021 Ep.42 Josep Antoni Soldevilla, astrocacharrero

23/10/2021 Ep.43 Juanma Bullón, Agrupación Astronómica de la Safor

30/10/2021 Ep.44 Esteban Reina, Observatori de Masquefa

05/11/2021 17:00 h Ep.45 Jordi Cornelles, Asociación Valenciana de Astronomía