Parlem del cosmos Ep.46 Alex Mendiolagoitia, Asociación Astronómica de Madrid

Fecha de publicación: Nov 13, 2021 11:49:51 AM

Alex Mendiolagoitia es va entusiasmar per l'astronomia quan era adolescent amb el pas del cometa Halley. Una mica més tard, al 1988, es va fer soci de l'AAM, on ha aprés, segons ens diu, dels altres socis i conferenciants. A l'AAM ha ocupat diversos càrrecs de la Junta Directiva. Ha estat també a la JD de la FAAE on tornarà aviat. Alex estima sobretot l'observació astronòmica i compartir allò que s'ha aprés. Per això ha escrit mutitud d'articles tant a la revista de l'AAM Neomenia com a la revista Astronomía a la redacció de la qual pertany ja fa més d'una dècada. Actualment es fa càrrec de l'observació de cel profund en 3D i l'agenda d'observació lunar. Ha escrit diversos llibres, com ara «El firmamento con prismáticos desde la ciudad y… desde el campo». A l'octubre d'aquest any ha publicat el llibre «Perspectiva Galáctica» en què trenca amb les clàssiques guies del cel que presenten els objectes a observar per constel·lacions per fer-ho ubicant els objectes al lloc on són a la Via Làctia, ordenant-los en funció de la distància a la qual es troben de nosaltres. Ocasionalment escriu en butlletins d'altres associacions i fa xerrades per Internet.

Podeu participar des del vostre compte a Instagram i tornar a veure els episodis que us hàgiu perdut a IGTV o al nostre canal a YouTube.

Parlem del cosmos amb Cosmos Mataró!

Parlem del cosmos és el nostre programa a Instagram que cada dissabte us porta una xerrada en directe amb un personatge destacat de la nostra comunitat d'amants de l'astronomia i el cel. A aquest episodi parlem amb Alejandro Mendiolagoitia Pauly, de l'Asociación Astronómica de Madrid.

Fitxa d'activitat

Parlem del Cosmos

Un programa de Cosmos, grup d'astronomia de Mataró

Produït i dirigit per Diego Rodríguez

Presentat per Carles Paul i Diego Rodríguez

Idea original de Mireia Ortigosa

Programació: Cada dissabte en directe a les 19 hores al nostre compte de Instagram, i desprès gravat al nostre canal de IGTV.

Propers programes

08/10/2021 Ep.41 José Lull, egiptòleg UAB

16/10/2021 Ep.42 Josep Antoni Soldevilla, astrocacharrero

23/10/2021 Ep.43 Juanma Bullón, Agrupación Astronómica de la Safor

30/10/2021 Ep.44 Esteban Reina, Observatori de Masquefa

05/11/2021 Ep.45 Jordi Cornelles, Asociación Valenciana de Astronomía

13/11/2021 Ep.46 Alex Mendiolagoitia, Asociación Astronómica de Madrid