Parlem del cosmos Ep.51 Antonio Acedo, Asociación astronómica de Ronda

Fecha de publicación: Feb 26, 2022 3:47:11 PM

Parlem del cosmos és el nostre programa a Instagram que cada dissabte us porta una xerrada en directe amb un personatge destacat de la nostra comunitat d'amants de l'astronomia i el cel. A aquest episodi parlem amb Antonio R. Acedo del Olmo Ordóñez, de la Asociación Astronómica de Ronda «Abbás Ibn Firnás».

Natural de Tànger, resideix a Ronda, on té part de les seves arrels familiars igual que al Camp de Gibraltar. Informàtic de professió, és aficionat a l'astronomia, una de les seves passions, ciència en què ha publicat més de quatre-cents articles divulgatius. És membre de diferents grups de treball i associacions, nacionals i internacionals, relacionades amb la astronomia: Reial Societat Espanyola de Física, Associació per a l'Ensenyament de l'Astronomia (ApEA), European Association for Astronomy Education (EAAE) que n'és el representant nacional a Espanya, i The Planetary Society. Relacionades amb la Història: IERS (Institut d'Estudis de Ronda i La Serranía) i SEHCYT (Societat Espanyola d'Història de les Ciències i de les Tècniques). A més, és membre fundador de la Asociación Astronómica Serranía de Ronda “Abbás Ibn Firnàs”. Ha participat com a comunicant i ponent en nombrosos congressos, jornades i trobades relacionats amb l'astronomia. Ha estat coordinador tècnico-científic de la IV Mostra Monogràfica “Maravillas del Universo” i del Planetari Unicaja al XVII Certamen Unicaja de Cinema / Biennal Internacional de Cinema Científic. Igualment, ha estat coordinador i ponent als cursos: “La Astronomía: un enfoque interdisciplinar”, de la UNED i CEP de Ronda, “Didáctica de la Ciencia”, “Mujer, Ciencias y Humanidades” del Centre Algaba i CEP de Ronda. És membre coordinador-organitzador de les Jornades anuals de Divulgació Científica “Diego Pérez de Mesa” del CEP de Ronda i de l'AASR “Abbás Ibn Firnás” i membre del Comitè Científic del Concurs Nacional “Ciencia en Acción”. És coautor dels quaderns didàctics “Van Gogh i las estrellas” i “El Mensaje de la luz” (Publicacions d'ApEA) i de treballs didàctic-divulgatius als manuals de “Didáctica de la Física y sus Nuevas Tendencias” de la UNED.

Ha col·laborat en l'elaboració dels continguts de astronomia de la Maleta Escolar “Serrania de Ronda” del Centre Algaba de Ronda i la Asociación de Estudios Campesinos y Ciencias de la Tierra, i és coautor del capítol d'astronomia de l'Atlas de la Serranía de Ronda i del Juego de la Serranía de Ronda, publicats pel CEDER. És autor del treball “Diego Pérez de Mesa, el cosmògraf de Ronda. 450 Aniversari del seu naixement (1563- 2013)” a “Takurunna. Anuario de Estudios sobre Ronda y La Serranía” (IERS – Editorial La Serranía) i de l'obra “Abbás Ibn Firnás. El Sabio de Al-Àndalus” (Editorial La Serranía).

Podeu participar des del vostre compte a Instagram i tornar a veure els episodis que us hàgiu perdut a IGTV o al nostre canal a YouTube.

Parlem del cosmos amb Cosmos Mataró!

Fitxa d'activitat

Parlem del Cosmos

Un programa de Cosmos, grup d'astronomia de Mataró

Produït i dirigit per Diego Rodríguez

Presentat per Carles Paul i Diego Rodríguez

Idea original de Mireia Ortigosa

Programació: Cada dissabte en directe a les 19 hores al nostre compte de Instagram, i desprès gravat al nostre canal de IGTV.

Propers programes

04/12/2021 Ep.47 Martin Pawley, Agrupación Astronomía Coruñesa Ío

11/12/2021 Ep.48 José Luis Ortíz, Instituto de Astrofísica de Andalucía

18/12/2021 16:30h Ep.49 Izaskun Jimenez-Serra, CAB CSIC-INTA

05/02/2022 Ep.50 Núria Miret Roig, Universitat de Viena

26/02/2022 Ep.51 Antonio Acedo, Asociación Astronómica de Ronda «Abbás Ibn Firnás»