Programa de manteniment i millora de Cosmos Mataró

Fecha de publicación: May 14, 2021 3:57:11 PM

Fa uns mesos hem endegat a casa nostra treballs per posar operatius telescopis, fer manteniment de les instal·lacions tècniques i millorar els nostres equipaments. I aixó és només el principi. 

Fruit d'aquesta iniciativa, i amb la intervenció del nostre soci i expert en assistència tècnica d'equips astronòmics Luis Rubio, hem arreglat per exemple les muntures Sky-Watcher AllView Panorama i Meade ETX 125. També hem netejat i dotat d'un nou enfocador Baader robotitzat al Meade LX200, i canviat les gomes de la cúpula Sud. A la cúpula Nord hem començat per col·limar el Meade 152ED. És aquest un treball de manteniment que anirem fent ja de forma continuada al futur per tal de conservar aquestes instal·lacions tan notables al bell mig de Mataró.

Als mesos vinents, instal·larem un sistema de càmera Allsky amb estació meteorològica per unir-nos a una xarxa de detecció i estudi de bòlids i meteorits, amb la possibilitat d'obtenir espectres dels cossos més brillants i estudiar així la seva composició.

A Cosmos volem dotar a la ciutat d'un observatori que —amb les limitacions naturals del nostre entorn urbà i la seva contaminació lumínica— serveixi de referència als nostres conciutadans sempre que necessitin la inspiració que la contemplació i l'estudi del nostre univers ens provoca. 

Gràcies a totes les persones i sobre tot als nostres socis que ens donan suport per portar aquesta tasca endavant!