Santes 2013

Fecha de publicación: Sep 24, 2013 7:2:42 PM

Com en anys anteriors, la nostra entitat va dur a terme una observació pública dins els actes de Les Santes. En aquesta ocassió es va optar per oferir als assistents la possibilitat de donar-li un cop d'ull a tres interessants objectes: Las Lluna, el planeta Saturn i M13, el cúmul globular d'Hèrcules.Abans de l'hora prevista (21:30h) ja hi havia gent que esperava a la porta per entrar amb ganes de gaudir. Vam començar explicant al públic allò que anàvem a veure tot seguit amb una presentació preparada per l'ocassió i una simulació amb el programa Stellarium.

A la sala hi hauria al voltant de 50 persones, i malgrat que l'aparell d'aire condicionat feia hores que funcionava, la calor era força gran i tot plegat amanit amb una graqn humitat que ens feia suar de valent.

Primer es va poder visualitzar Saturn, impressionant amb els seus anells, com sempre. A l'hora es podia observar M13 des del telescopi dins la cúpula gran per minimitzar l'influencia de la contaminació llumínica que sempre afecta l'observació dels objectes de cel profund, com és aquest. Aquells que van voler veure la Lluna es van tenir que esperar fins prop de mitjanit, ja que com que estava en fase creixent gibosa prou avançada, doncs surt una mica tard. Alguns dels assistents vaqn optar per marxar i tornar més tard.

Es van anar succeint els grups de visitants, fins que a la fi de l'acte calculem aue haurien passat prop de 300 persones pel nostre observatori. Tothom semblava força content pel que havien pogut veure i ens felicitaven per dur-ho a terme.