Viu el Cosmos! Ceres, un mon nan organic

Fecha de publicación: Feb 21, 2017 9:52:0 PM

Viu el Cosmos! el vostre espai astronòmic a la ràdio, us convida aquest mes de febrer a descobrir les noves evidencies de l'existència de matèria orgànica a Ceres, el primer mon nan descobert, com sempre de la ma d'en Carles Paul. Va ser un primer de gener del 1801 que l'astrònom i sacerdot italià Giuseppe Piazzi el va descobrir des de Palermo. Ceres és el planeta menor més petit del sistema solar i l'únic situat en el cinturó d'asteroides; de fet, durant molt temps fou classificat com a asteroide. Tot i això, un diàmetre de quasi mil kilòmetres i una superfície de prop de dos milions de kilòmetres quadrats, fan de Ceres l'objecte més gran del cinturó d'asteroides, amb un terç de tota la seva massa. Les observacions recents han revelat que és esfèric, en contrast amb les formes irregulars de cossos més petits amb menor gravetat. La superfície de Ceres, probablement, és una barreja de gel d'aigua i hidrats minerals diversos, com carbonats i argiles. A més, amb un nucli rocós i un mantell de gel, es creu que podria abrigar un oceà d'aigua líquida sota la superfície, convertint-lo en objectiu potencial de la recerca de vida extraterrestre.

Com sempre, donarem també un repàs a les principals efemèrides visibles des de casa nostra i us contarem quines activitats tenim a l'agenda per a les properes setmanes.

Viviu el cosmos amb Cosmos Mataró!

Fitxa d'activitat

Viu el Cosmos! a Mataró Ràdio

Presenta Maria Lluïsa Aranaz

amb Carles Paul i Diego Rodríguez

Dirigit per Diego Rodríguez

Produït per Jorge Heredia i Cristina Salad.

Programació: Cada mes a les 10 hores a la freqüència 89,3 FM, per internet o al TDT. Propera emissió: dijous, 23 de febrer del 2017.

Telèfon de participació en directe: +34  935 361 313

info@cosmosmataro.org

Cosmos, grup d'astronomia de Mataró

Amb el suport de Mataró Ràdio