Viu el Cosmos! Einstein, Eddington i el eclipsis de 1919

Fecha de publicación: May 24, 2016 12:16:43 PM

Viviu el cosmos amb Cosmos Mataró!

Viu el Cosmos! el vostre espai astronòmic a la ràdio, us convida aquest mes a apropar-nos una mica a les arrels de la cosmologia de la ma d'en Carles Paul. Les idees de Einstein sobre la gravetat eren totalment teòriques i necessitaven d’una confirmació experimental. Així va succeir amb el periheli de mercuri però un dels efectes més importants de la nova teoria de la relativitat d’Einstein era la curvatura dels raigs de llum al passar a prop del Sol. La confirmació experimental solament era possible durant un eclipsis. La comprovació experimental de la curvatura de la llum la va fer Eddington durant l’eclipsi del 22 de maig de 1919, en fotografiar les estrelles properes al Sol durant l’eclipsi i comparar amb el camp d’estrelles en la mateixa posició celeste sense el Sol. El resultat va ser que les fotografies de les estrelles eren diferents amb el Sol: la llum s’havia corbat!

A més, com sempre, donarem un repàs a les principals efemèrides visibles des de casa nostra i us contarem quines activitats tenim a l'agenda per a les properes setmanes. 

Truqueu al 935 361 313 per participar al programa en directe!

Fitxa d'activitat

Viu el Cosmos! a Mataró Ràdio

Presenta Maria Lluïsa Aranaz

amb Carles Paul i Diego Rodríguez

Dirigit per Diego Rodríguez

Produït per Jorge Heredia i Cristina Salad.

Programació: Cada mes a les 10 hores a la freqüència 89,3 FM, per internet o al TDT. Properes emissions: dijous, 26 de maig i 30 de juny del 2016.

Telèfon de participació en directe: +34  935 361 313

info@cosmosmataro.org

Cosmos, grup d'astronomia de Mataró

Amb el suport de Mataró Ràdio