Viu el Cosmos! ...I Déu va dir: «Sigui Newton»

Fecha de publicación: Dec 27, 2016 9:58:54 AM

Viu el Cosmos! el vostre espai astronòmic a la ràdio, us convida aquest mes de desembre a recordar la figura d'Isaac Newton de la ma d'en Carles Paul. El dia de nadal del mateix any en què Galileu moria a la seva reclusió de Florència, un nen prematur, batejat amb el nom d'Isaac, naixia a la família d'un agricultor de Licolnshire de cognom Newton. Durant els primers anys Isaac no va donar signes de la seva futura grandesa, encara que va escapar el seu destí com agricultor en guanyar el grau de batxiller en arts al Trinity College de Cambridge sense cap distinció especial. Tot i això, en morir al 21 de març del 1727, Alexander Pope (1688–1744) li va dedicar aquest epitafi com a un dels més grans homes de ciència de l'historia: Nature and Nature’s Laws lay hid in Night:

God said, “Let Newton be!” and all was light.

La naturalesa i les lleis naturals jeien ocultes a la nit:

Déu va dir: "Sigui Newton!" i tot va ser llum.

A més, com sempre, donarem un repàs a les principals efemèrides visibles des de casa nostra i us contarem quines activitats tenim a l'agenda per a les properes setmanes.

Viu el cosmos amb Cosmos Mataró!

Fitxa d'activitat

Viu el Cosmos! a Mataró Ràdio

Presenta Maria Lluïsa Aranaz

amb Carles Paul i Diego Rodríguez

Dirigit per Diego Rodríguez

Produït per Jorge Heredia i Cristina Salad.

Programació: Cada mes a les 10 hores a la freqüència 89,3 FM, per internet o al TDT. Propera emissió: dijous, 29 de desembre del 2016.

Telèfon de participació en directe: +34  935 361 313

info@cosmosmataro.org

Cosmos, grup d'astronomia de Mataró

Amb el suport de Mataró Ràdio