Projecte de càmera estenopeica per a solarigrafia

Data de publicació, 14 de novembre 2022


La nostra companya Alicia Barquiel ha endegat un projecte consistent en la instal·lació a Cosmos de dues càmeres estenopeiques per a l'obtenció d'imatges d'ultra llarga exposició del sol al seu recorregut anual.


Una càmera estenopeica (del grec στένω/steno 'estret' i ὀπή/ope 'apertura, forat') consisteix en una caixa estanca a la llum excepte per un petit orifici, l'estenopo, i un material fotosensible. Per produir una imatge nítida és necessari que aquesta obertura sigui molt petita, de l'ordre de 0,5 mm. L'obturador de la càmera consisteix normalment en un material que no permet el pas de llum amb el qual manualment es tapa l'orifici.


Havent-hi portat a terme l'instal·lació d'ambdues càmeres el 13 de novembre del 2022, el projecte de l'Alicia preveu recuperar i revelar les pel·lícules dintre d'un any, amb la qual cosa esperem veure detalls de l'horitzó de la nostra ciutat amb el Sol al llarg dels seus recorreguts diaris durant aquest període.


Un projecte superinteressant!


Si voleu més detalls tècnics d'aquest projecte, o voleu desenvolupar el vostre propi projecte relacionat amb l'astronomia, poseu-vos en contacte amb nosaltres.