Fecha de publicación: Jan 15, 2015 2:9:8 PM
Us animem a remetre'ns també les vostres imatges per compartir-les amb tots nosaltres!
El nostre amic badaloní Christian Grebenbaur ens ha enviat aquestes dues imatges fetes durant les sortides que Cosmos organitza periòdicament per gaudir del cel nocturn lluny de la ciutat.
A la fotografia, podeu veure en Christian posant el seu telescopi en estació a l'ermita de Santa Bàrbara. Es tracta d'una operació molt important per tal d'aconseguir la màxima qualitat a les imatges, encara que el treball no s'acaba aquí: encara resten moltes hores de treball, no només portant i muntant equip i prenen les imatges al camp, sinó també més tard, davant l'ordinador, per tal d'apropar la bellesa del cel a tots nosaltres.
A l'esquerra es visible el tub del nostre telescopi Galileu, un Dobson de 43,18 centímetres de diàmetre que va ser utilitzat per fer observacions visuals.
A la sortida que Cosmos va fer el passat mes de maig a La Garrotxa, Christian va obtenir una panoràmica del Triplet del Lleó on es poden apreciar de esquerra a dreta les galàxies M 66, M 65 i NGC 3628. També es visible molt més propera a nosaltres la estrella HIP 55262 de magnitud 7,1.
Aquesta imatge, d'una amplada equivalent a dues vegades el diàmetre aparent de la Lluna, va ser obtinguda apilant 9 imatges amb filtre de luminància, 5 vermell, 5 verd i 5 blau, de 5 minuts cadascuna.
El cometa C/2014 Q2 (Lovejoy) tambè va ser fotografiat pel Christian el passat dissabte, 10 de gener a la sortida a Santa Bàrbara apilant 72 imatges de 30 segons cadascuna amb el seu telescopi Lacerta Newton amb una càmera Luna-QHY9 i agrupant els píxels en grups de quatre per tenir més sensibilitat (binning).
La Nebulosa del Cap de Cavall, tambè coneguda com Barnard 33, va ser fotografiat pel Christian el passat dissabte, 10 de gener a la sortida a Santa Bàrbara. La podeu veure envoltada per la nebulosa de emissió IC434 i a la seva esquerra la neulosa de reflexió NGC2023.
Per fer aquesta foto, Christian va prendre 7 imatges de luminància i 5 de colors amb el seu telescopi Lacerta Newton i una càmera Luna-QHY9 en grups de 2 píxels (binning). El apilat d'imatges i el processament s'han fet amb Fitswork, i la reducció de soroll amb NeatImage.