Nosaltres

Cosmos, Grup d'astronomia de Mataró està format per un grup de gent afeccionada a aquesta ciència, constituïts en associació. Ens dediquem a l'observació dels objectes que hi ha al cel que ens envolta, i a l'estudi i comprensió dels fenòmens i successos que es produeixen a l'univers dins de l'àmbit de l'astronomia i les ciències afins. Fruit d'aquest aprenentatge és el desig de compartir amb els nostres conciutadans allò que hem après, fent-los partícips de les meravelles que tenim el goig de conèixer, i així difondre la nostra afecció.


Constituïda en 1958 com a branca d'Aster, agrupació astronòmica de Barcelona, actualment som prop de 90 socis/es col·laboradors/es, que paguem una petita quota per poder fer front a les despeses necessàries per desenvolupar les nostres activitats, d'acord amb els nostres estatuts.


La composició actual de la Junta de l'associació la pots trobar al Directori. Per dur a terme les nostres activitats disposem d'unes instal·lacions compostes d'un observatori amb dues cúpules d'observació, una sala per fer reunions i un despatx. També tenim accés a una terrassa des d'on podem fer observacions a cel obert. 


Aquestes instal·lacions es troben a l'àtic de l'edifici del Casal Aliança, carrer Bonaire, 25 de Mataró.