Fecha de publicación: May 31, 2011 8:28:39 PM
Durant tota la sessió, que va durar des de les 10:15h fins les 13:30h aproximadament, diverses persones grans i petites es van anar aproximent a nosaltres per donar un cop d'ull a l'astre rei que aquests dies està força actiu, mostrant a la seva superfície alguns grups de taques força interessant. També vam poder observar varies protuberàncies al contorn del Sol, amb el telescopi solar amb filtre H-alfa, incloent-ne una que es va formar i desfer en un període ben curt, cosa que ens va sorprendre i agradar veure-ho.
Per tal de poder donar informació al públic visitant es van preparar una sèrie de làmines explicatives que van ser prou útils, ja que molts dels visitants s'hi van atançar interessats.
Va estar una experiència molt interessant i gratificadora que haurem de repetir de ben segur.
Mataró - Barri de Cerdanyola, 27 i 29 de maig de 2011. Aquest passat cap de setmana va tenir lloc la Festa Major del barri de Cerdanyola de Mataró. Amb aquest motiu, Cosmos va col·laborar en aquest esdeveniment duent a terme dues observacions públiques. La primera tingué lloc el divendres a la Torre-Masia de Can Palauet. Es tractà d'una observació nocturna, on estava previst visualitzar el planeta Saturn. Malauradament el cel va estar totalment cobert i no va poder fer-se la visualització prevista.
Malgrat això, per tal de comprensar a les persones que van voler assistir.hi els vam fer una xerrada més o menys improvisada sobre l'esmentat astre. També se'ls va comentar quelcom sobre els planetes extrasolars per part d'en Salvador Herráiz, soci de Cosmos i membre de l'Associació de veïns del barri.
El diumenge següent el cel es va aixecar molt clar, i només algun núvol despistat va fer acte de presència a primera hora, per fondres ben aviat. Així que vam anar al parc de Cerdanyola per realitzar una observació solar adreçada a tothom que hi vulgués venir. Per això es van instal·lar un parell de telescopis en una plataforma que hi ha al costat de la font.