Què fem?

L'activitat de la nostra entitat té com a eixos fonamentals la difusió i la recerca del coneixement del cosmos entre els nostres conciutadans i inclou la difusió de l'astronomia i conscienciació sobre la protecció del cel nocturn mitjançant:



També portem a terme activitats per a col·lectivitats com ara escoles, biblioteques públiques, centres culturals, gent gran, excursionistes, infants, grups professionals; presència a fires i festes municipals així com programes de ràdio de divulgació. Atenem les preguntes que ens fan els ciutadans/es directament o mitjançant les nostres xarxes socials relacionades amb l'astronomia i fem d'enllaç amb altres institucions científiques o d'aficionats.


A més, portem a terme una tasca de recerca en l'estudi de cometes i asteroides per al Centre de Planetes Menors a Washington, EUA i per a la Xarxa Espanyola d'Investigació sobre Bòlids i Meteorits del Institut d'estudis Espacials de Catalunya (IEEC).

Grups de treball


Una de les activitats fonamentals dins d'aquesta ciència és la investigació, donat que encara és molt el que queda per descobrir, i per aprendre. D'una manera prou modesta, ens interessem principalment en allò que ens és més proper: l'estudi del Sol, dels planetes i planetoides del nostre Sistema Solar, dels cossos menors com són els asteroides i els cometes. Així, els observem i els fotografiem. Dels darrers en fem astrometria i fotometria que trametem al Minor Planet Center i compartim la informació amb grups que es dediquen al seu estudi.


La nostra Agrupació té assignat el codi MPC A06 que identifica el nostre observatori davant la comunitat internacional, i tanmateix, ens ha permès de participar en campanyes de recerca, com ha estat l'observació i enviament de dades sobre l'impacte d'una sonda contra el cometa 9P/Tempel 1. També hem col·laborat en la confirmació de l'òrbita d'alguns objectes recentment descoberts, tant cometes com asteroides (NEOS).


No obstant però, també ens interessem en l'estudi de cossos de cel profund, com són les galàxies, cúmuls i nebuloses, i també els estels dobles i variables, així com d'alguns quàsars. De tots aquests en podreu trobar imatges a la nostra Galeria.


Els grups de treball que tenim actius són: