Curs d'iniciació a l'astronomia 2024

Data de publicació, 27 d'abril de 2024

No saps gaire d'astronomia, però tens curiositat? Ja en saps, però ets conscient que sempre es pot aprendre coses noves, fins i tot partint d'un nivell bàsic? Llavors, aquest curs t'interessarà per anar de 0 a 100 en astronomia en només tres sessions! 

Curs d'iniciació a l'astronomia 2024

Programa


Sessions de 90 minuts cada dimarts a les 19h

Carrer Bonaire, 25 àtic Mataró


Sessió 1,  18 de juny


Sessió 2,  25 de juny


Sessió 3, 2 de juliol


Sessió 4, data a concretar segons previsions meteoròlogiques


La divulgació científica en general, i la astronòmica en particular, ens proporcionen una visió més ampla del món que ens envolta. Ens fa més conscients, més lliures.


Tot i això, totes les ciències fan servir un llenguatge que de vegades pot ser molt abstrús. La seva explicació a la ciutadania es fa difícil, i sovint s'opta per simplificar a costa d'introduir confusió i errors... El resultat és el nostre allunyament dels afers científics. Temes de la màxima importància, referents no només a l'univers, sinó també a la nostra pròpia salut, es converteixen a la premsa o els mitjans socials en notícies curtes o anecdòtiques...


A Cosmos Mataró ens agrada la divulgació de l'astronomia, i ho volem fer amb el màxim respecte a la gent que s'apropa a nosaltres, oferint una formació elemental, però de qualitat, fent servir els darrers coneixements científics i tecnològics. A l'abast de tothom, amb rigor, sense tecnicismes.


En aquest breu curs d'introducció us parlarem dels orígens dels coneixements astronòmics, de les referències que se n'han anat introduint per situar-nos a l'espai i al temps, dels objectes astronòmics que ens envolten al cel, i també parlarem una mica del destí del nostre univers.


Curs exclusiu i completament gratuït per a socis de Cosmos Mataró i entitats associades. 

Encara no ets soci? 


És molt senzill i, formant part de la nostra entitat, gaudiràs i ens ajudaràs a divulgar l'astronomia!