Noticies i activitats 2024

Observació pública: Els Reis d'Orient s'han desorientat. Ajuda'ls a trobar el camí!!


Divendres, 13 de gener de 2024


Com cada Nit de Reis, ens enfilem al nostre terrat  per veure d'ajudar la comitiva reial a trobar el seu camí cap a totes les cases que els esperen!


La astronomía es fácil, nuevo libro de Jordi Lopesino


Dilluns, 30 d'octubre  de 2023


En una sociedad cada vez apegada a las pantallas, es un placer tener la oportunidad de regresar a aquella sensación de sostener el conocimiento en tus manos, de poder incluso olerlo, en las páginas de un libro. Y si el libro es otra cuidadosa edición de una nueva obra de nuestro compañero Jordi Lopesino, el placer es doble. 

Sessions fotogràfiques: Tibidabo i el far de les Illes Formigues

Dijous, 25 i divendres, 26  de gener de 2024


No és necessari un telescopi per gaudir de la lluna. Ni tan sols una càmera. Però si t'agrada la fotografia, vine amb nosaltres per descobrir els millors paisatges nocturns arreu Mataró. En aquestes dues propostes, fotografiarem el temple del Sagrat Cor del Tibidabo i el far de les Illes Formigues, a la Costa Brava, amb la lluna plena com a fons! 


Foto: Carlos Maroto

Introducció a l'astrofotografia urbana


Divendres, 16 de febrer de 2024


Jordi Lopesino ens proposa en aquesta xerrada fer, amb una mica de paciencia i equipament, imatges del cel de gran qualitat... i des del bell mig de la ciutat!Una propuesta única en la Historia


Dissabte, 17 de febrer de 2024


Antonio Bernal es uno de los mejores divulgadores astronómicos, con una amplia carrera que se inició en el planetario de Medellín, y continúa en el Observatorio Fabra de Barcelona. Siempre ameno, siempre riguroso. Hoy nos trae una nueva propuesta sobre la antigua relación entre la observación de los astros y nuestra vida diaria. Una propuesta sorprendente, que  nos presenta por primera vez.  ¡No te lo puedes perder!Curso de fotografía de Luna con Jessica Rojas


Dissabte, 24 i diumenge, 25 de febrer de 2024


¡Aprende a imaginar, planificar y fotografiar fotografías de sol y luna increíbles de la mano de Jessica Rojas!Sessions fotogràfiques: Torre Walden i Tibidabo

Diumenge 24 i dimarts 26 de març de 2024


S'apropa la lluna plena! No és necessari un telescopi per gaudir de la lluna. Ni tan sols una càmera. Però si t'agrada la fotografia, una vegada més, et proposem acompanyar-nos a descobrir els millors paisatges nocturns arreu Mataró. En aquestes dues propostes fotografiarem la Torre Waldem de l'arquitecte Ricardo Bofill i el sempre emblemàtic Tibidabo amb la lluna plena com a teló de fons.


Foto: Alicia Barquiel


XXI Jornades científiques de Mataró


Dissabte, 13 d'abril de 2024


Com cada any, ens repleguem a la plaça Santa amb altres entitats mataronines per portar a terme una petita gimcana i fira científica, donar-nos a conèixer i saludar als amics i persones que es volen apropar al nostre estand. Enguany, recordem la figura de Joan Oró.


Este cielo que nos estremece


Divendres, 12 d'abril de 2024


El 16 de marzo de 2024, la Federación de Asociaciones Astronómicas de España (FAAE) estrenó un video en el que aparecían promoviendo su labor divulgativa varias agrupaciones astronómicas federadas. Entre ellas, Cosmos Mataró. Es un placer para nosotros presentaros aquí este video.


Antoni Marzoa guardonat per la Societat Catalana de Física


Dijous, 25 d'abril de 2024


És un orgull felicitar el nostre company i membre de la junta de Cosmos, Toni Marzoa, pel reconeixement obtingut als premis Sant Jordi 2024 de la Societat Catalana de Física. 


Convocatoria 2024 - Divulgadores Astronómicos FAAE


Dimarts, 16 d'abril de 2024


La Federación de Asociaciones Astronómicas de España (FAAE) abre convocatoria para la segunda promoción de Divulgadores Astronómicos certificados. Si te gusta la astronomía, y te gusta compartirla, puedes aprender y convertirte en divulgador.


It's galaxy season


Dissabte, 11 de maig de 2024


A la primavera, les constel·lacions de Virgo i Leo apareixen resplendents a l'hora de sopar. Al seu voltant, milers de galàxies s'amunteguen en un festival de llums i colors. Encara que el cel a casa nostra no és gaire transparent, els hi donarem un cop d'ull amb el nostre telescopi. 


Debats a Cosmos: La privatització de l'espai


Divendres, 3 de maig de 2024


Aprofitem l'obertura als socis dels primers divendres de mes per introduir un nou espai de trobada... sense por als núvols! S'anomena: Debats a Cosmos. I el primer tema a tractar, La privatització de l'espai, avantatges i perills. Sou tots convidats a participar-hi. Només heu de venir! 


Busques articles o notícies més antigues? Troba-ho tot al nostre cercador!