Col·laboració amb l'INS Laia l'Arquera 

Data de publicació, 26 de maig de 2024

El compromís de Cosmos Mataró amb les entitats educatives de la nostra ciutat es manté amb renovada força mitjançant no només activitats als col·legis, sinó també amb l'assessorament i préstec gratuït de material als professors per tal de donar suport a la seva tasca educativa. Aquest és el cas de la col·laboració que hem endegat amb un vell amic de la nostra entitat: L'Institut Laia l'Arquera.

L'observació del sol, que aquests mesos es troba en un màxim d'activitat, requereix oportunitats als calendaris escolars que coincideixin amb una meteorologia adient. Això no sempre és fàcil. Per aquest motiu, Cosmos Mataró i l'INS Laia l'Arquera han endegat una col·laboració pilot amb l'interès de formar professorat voluntari per fer servir petits telescopis que pugin recolzar les classes.


El préstec en aquest cas ha consistit en un refractor Crown Optics, de 700mm i diàmetre de 60mm amb muntura equatorial i oculars Plössl de 15mm i 25mm. Aquest equipament és ideal per observar per projecció el Sol. A més,  varem portar a terme una breu sessió d'introducció pràctica a l'ús de  petits telescopis portada a terme a la nostra seu el 25 d'abril del 2024 amb Víctor Gil i Jordi Surroca, professors de l'institut.


Endavant amb l'educació científica!