Conferència: 

Telescopi Newton imprès en 3D


Data de publicació, 4 de maig de 2023

Les tecnologies d’impressió 3D  han guanyat molta popularitat en els darrers anys, des de la seva introducció en el mercat comercial amateur. En aquesta presentació, es mostra el resultat d’integrar en un projecte dos mons que a primera instància poden semblar completament diferenciats, però que comparteixen molts trets característics i que a més són completament compatibles: l’astronomia amateur i la impressió 3D.


La xerrada s’enfocarà en la presentació d’un projecte de final de grau en que es va dissenyar i construïr un telescopi Newton mitjançant tecnologies de fabricació additiva com la impressió 3D. Es parlarà tant del procés de disseny com de les metodologies emprades per contruïr i testejar el telescopi.

Es presentaràn, a més, els resultats obtinguts en diverses jornades d’observació astronòmica d’objectes locals i fotografia dels mateixos fent servir diversos mètodes.

L’autor del projecte és en Roger Macías Quesada, jove enginyer aeroespacial, graduat per l’EETAC de la UPC i estudiant d’un Màster en Enginyeria Aeronàutica a l’ESEIAAT de la UPC.

En finalitzar l'acte s'oferirà un petit pica-pica on es podrà departir amb el conferenciant.

Fitxa d'activitat

Conferència: Telescopi Newton imprès en 3D

Roger Macías Quesada, UPC

Organitza Cosmos, grup d'astronomia de Mataró

Carrer Bonaire, 25 àtic Mataró

info@cosmosmataro.org +34 629751771

Dissabte, 13 de maig, 2023 19:00 hores


Entrada lliure amb aforament limitat.