Primera promoció de divulgadors astronòmics FAAE

Data de publicació: 8 d'agost de 2023

Ens complau anunciar els primers socis de Cosmos Mataró a rebre la distinció que els acredita com a Divulgadors astronòmics certificats per la Federació d'Associacions Astronòmiques d'Espanya, FAAE. Enhorabona!


Un dels objectius de la Federació d'Associacions Astronòmics d'Espanya és «divulgar i defensar la cultura científica, en particular l'Astronomia i les ciències afins», i així es recull als seus Estatuts. La importància que la divulgació astronòmica té per a la Federació és un reflex de la intensa activitat que en aquest àmbit es desenvolupa al si de les associacions astronòmiques que, com Cosmos Mataró, integren la FAAE. És també motiu per a la continuïtat de la convocatòria bianual dels Premis FAAE a la Divulgació, però a més a més s'entén la necessitat de reconèixer i donar suport a aquesta tasca que des de les associacions federades es realitza.


Amb aquest objectiu la FAAE ha propiciat la certificació dels divulgadors/es com un reconeixement a les persones que per la seva tasca en la divulgació de l'Astronomia, amb coneixements i rigor, són a més els actors directes de la formació a les seves respectives associacions. La FAAE, per posar en relleu aquestes persones, després d'un riguros procés de formació i verificació, atorga un segell personalitzat amb la finalitat d'acreditar aquests mèrits.

En aquesta primera promoció, a la qual ens referim com a promoció zero per anar adreçada a persones amb ja acreditada experiència en la divulgació astronòmica, han concorregut sis dels nostres socis. Aquests candidats han hagut de seguir una àmplia fase teòrica composta per deu sessions a càrrec de reconegudes personalitats, i presentar un projecte propi de divulgació.


A data d'avui, dos dels nostres companys ja han completat les dues fases i han rebut la merescuda acreditació. Es tracta de Jordi Lopesino i Esteve Cortés, a qui felicitem des d'aquí. I aviat esperem comptar amb més divulgadors i divulgadores FAAE per impulsar la nostra tasca com a entitat dedicada a la difusió d'aquesta meravellosa ciència.


Ës un orgull comptar amb vosaltres, companys! Felicitats!